От х:

Днес в x:

Каскетът срещу тиквата. Андрей Георгиев, УС на Съюза на съдиите, за ситуацията с Гешев и системата

„Много е важно по какви правила ще се избират членовете на ВСС", уточни членът на управителния съвет на Съюза на съдиите

Много е важно по какви правила ще се избират членовете на ВСС. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Андрей Георгиев, член на Управителния съвет на Съюза на съдиите у нас. По думите му от съвета отдавна искат отстраняване на главния прокурор.

„Нямаме информация за съществените проблеми в съдебната система. Чуваме обаче неща като събирания в кабинета на този и онзи, смс-и и разговори. Това звучи като сюжет на криминален трилър, а не като нещо, което е свързано с управлението на една система. Вчера излезе една статия в „Политико”, която описа положението в България по-следния начин: „Каскетът срещу тиквата". По Конституция сме част от тази система. Не искам да бъда нито каскет, нито тиква”, каза още Георгиев.

Според него Гешев е започнал своята кариера с грешно изказване. „Думите му бяха в  противоречие с етичните правила. Той посочи кои според него са най-големите престъпници в България, без да заяви ясни причини”, уточни Георгиев.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини