От х:

Днес в x:

С народни танци започна Фестивалът на камерния танц в Хасково

    С народни танци започна 20-ото издание на Фестивала на камерния танц в Младежки център в Хасково.

    Той бе открит официално в 15 часа днес от заместник-кмета на община Хасково Мария Вълчева. Тя заяви, че тази седмица градът е завладян от изкуството. Тук ще танцуват колективи, танцови състави, камерни състави, изпълнители от цяла България. Мария Вълчева приветства участниците и гостите на Хасково.

    „Благодаря ви, че сте тук. Надявам се, че се чувствате комфортно и ще покажете най-доброто от себе си, защото нашата публика го очаква. Бих искала предварително да благодаря за щастието, което ще ни дарите, защото, както всички знаем - най-красивият път към щастието е танцът“, заяви Мария Вълчева.

    В следващите три дни сцената на Младежки център в Хасково ще бъде завладяна от грацията, красотата и таланта на танцьори от 38 колектива от 18 града в страната. Изпълненията им ще бъдат наблюдавани от компетентно жури в състав Цветанка Гергинова, Росен Канев и Мирослав Димитров. Те ще имат нелеката задача да излъчат най-добрите измежду над 400 танца.

    В първия фестивален ден се представят участниците в раздел „Български народни танци“. От 18:00 часа на сцената на Младежки център специален подарък за всички почитатели на българския фолклор - Концерт на Фолклорен ансамбъл „Пирин“ – Благоевград.

    Утре танцовата надпревара започва с „Класически танци“ от 9:30 часа, а от 15:00 часа са състезателните концерти за „Характерни танци“.

    В неделя от 9:30 часа е надпреварата при „Съвременни танци“, а закриването на фестивала е от 14:00 часа в Младежки център Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини