От х:

Днес в x:

ИТН: За да се гласуват законите по Плана за възстановяване не е нужно да има правителство. Но поне председател на НС...

Нищо не може да се задейства, докато няма председател на Народното събрание (НС), заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) пред журналисти, след края на срещата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Разговори за правителство на ГЕРБ-СДС с "Продължаваме промяната - Демократична България“, каквито те си водят в момента, може да има и след като бъде избран председател на НС, за да може да се приемат закони, смятат от ИТН.

Срещата беше кратка, обсъдихме ситуацията, в която е парламентът – той е практически неработещ, обобщи разговора с Борисов Йорданов. От ИТН са убедени, че трябва да има председател, защото каквито и приоритети да слагат пред страната останалите политически партии, това е "говорене в празно пространство". Останалите политически партии си позволиха да превърнат един технически проблем в реална спънка пред парламента, допълни той. И добави, че не е нужно да има кабинет, за да се гласуват законите по Плана за възстановяване и устойчивост, след като почти всички формации в НС са заявили, че застават зад тях, за да може по-бързо да дойдат парите в България. Това, което разиграват с председателя на НС, по думите на Йорданов, обезсмисля "всичките им приказки". Дори и парламентът да се разпадне, ние междувременно можем да приемем необходимите закони, смята той.

Тошко Йорданов уточни, че на срещата не са обсъждали подкрепа за какъвто и да е кабинет. Те бяха достатъчно опитни да не ни задават такъв въпрос, защото си дават сметка, че от нас не зависи, изтъкна представителят на ИТН. Ако се стигнело до гласовете на "Има такъв народ“, тогава щял да се води разговор. Не сме склонни на нищо, вчера заявихме много ясно, че ИТН ще подкрепя и гласува за неща, които смята, че са правилни, изобщо не ни интересува от коя политическа партия ще дойдат правилните неща, заяви депутатът. Отговорността за правителство е на първата и втората политическа сила, ще подкрепяме конкретни политики, подчерта Йорданов в отговор на въпрос. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини