От х:

Днес в x:

ГПЧЕ се готвят за избори

Ние знаем, че сме най-добрите и не се страхуваме да го кажем, твърди Никола Сталев, председател на Ученическия съвет в хасковската езикова гимназия. Тя е едно от седемте училища, които имат излъчени кандидати за предстоящите избори за общински младежки парламент. Гласувайте за нас, приканва плакатът, който вече е разлепен по коридорите. Никола, Мейлин, Борислав, Елица, Атанас, Петя, Йорданка, Радина и Габриела вярват, че има какво да направят за младите хора в Хасково. В рамките на своята предизборна кампания те са създали даже профил във facebook - gp4e.haskovo@gmail.com

„Васил Левски”, ПМГ, ПГДС, Автото, „Паисий Хилендарски” и Икономическата гимназия са другите училища с активни ученически съвети, които се включват в изборите за Общински младежки парламент. Без свои кандидати остават ТОХ-а, Спортното и Механото. Те обаче ще гласуват и за тяхните гласове в интегралната бюлетина се води предизборна битка. Агитацията е в ход – плакати, календарчета, срещи с избирателите.

Дните на вота са 16 и 17 декември – в училищата, 18 и 19 – в Младежкия център. Общинският младежки парламент – Хасково е организация за осъществяване на дейност в полза на младите хора, самоуправляваща се, нерелигиозна и политически независима, четем в декларацията за създаването му. Той ще подпомага личностното изграждане и развитието на младите хора като свободни граждани, ще противодейства на застрашаващите ги негативни социални явления като престъпност наркомания, проституция, ксенофобия. Не на последно място цел е включването в международни програми и инициативи. Членовете на младежкия парламент ще са 41. Участието е доброволно и въз основа на избори, а в тях могат да се кандидатират всички младежи от 15 до 30 години.

Регламентът, по който ще се протекат изборите е утвърден, очаква се Младежки център чрез инспектората да го разпространи по училищата.

ГПЧЕ Проф. д-р „Асен Златаров“
ПМГ "Акад.Боян Петканчин"
Спортно Училище "Стефан Караджа"
ПГТ „Н.Й.Вапцаров“ - Автото
ПГТ „Александър Паскалев“ - ТОХ
ФСГ-Хасково „Атанас Буров“
СОУ „Васил Левски“
http://soulevski.com/
ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“
СОУ „Св. Паисий Хилендарски“
ПГДС „Цар Иван Асен II“

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини