От х:

Днес в x:

„Амфитрита Арт” представя рисунките на художници от 6 до 15-годишна възраст

Изображение 1 от 4
    Цветна, свежа, носеща много настроение и усмивки изложба могат да разгледат този следобед гостите на регионалната библиотека. В 17.30 часа тя ще бъде открита във фоайето на Детския отдел.

    Още в ранните часове днес ръководителката на школата Таня Атанасова курира рисунките. По тях са работили деца от 6-годишна възраст до тийнейджъри от различните школи, които тя води в Хасково и Димитровград. Таня Атанасова, чийто творчески псевдоним е Амфитрита е автор на първата мозайка в Хасковски храм-паното на входа на църквата “Св. архангел Михаил”, тя изрисува като дарение параклиса “Св. Анна” край с. Тракиец, част е и от Дружеството на хасковските художници.

    На своите ученици дава свобода в изразяването и ги развива подавайки им всяка седмица различна тематика. Затова и в настоящата изложба картините са много различни рисувани са в периода от януари до март и обхващат различни празници, показват настроенията на природата и всичко онова, което е впечатлило малките художници от заобикалящия ги свят.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини