От х:

Днес в x:

Продължава подмяната на водопровода на улица „Кюстенджа“

    Продължава подмяната на водопровода по улица „Кюстенджа“ в хасковския квартал „Дружба-1“, казаха от ВиК-Хасково.

    Днес на място работеха два екипа на водното дружество. Служителите бяха разкопали две дупки в асфалта на около 20 метра една от друга. Идеята е да прокарат нова по-малка тръба в съществуващата стара тръба.

    При ремонта обаче временно се спира водоподаването в района – за няколко къщи и блок. Малък участък от улицата е затворен за движение на автомобили.

    Дейностите по подмяна на водопровода започнаха на 13 март и трябва да приключат до края на седмицата. Предстои присъединяване на отклоненията на близките абонати към новия водопровод, успоредно на който има още един.

    Улицата е дълга около 320 метра. Съществуващият етернитов водопровод с диаметър 150 мм в участъка улица „Дунав“ до улица „Цар Самуил“ е амортизиран и в района често ставаха аварии. В тази връзка са предприети дейностите за полагане на тръби от съвременен материал - полиетилен с висока плътност.

    Остават около 40 метра за подмяна на водопровода край улица „Дунав“.

    „С ограничения собствен финансов ресурс, с който разполагаме, ще продължим да работим по най-критичните участъци от водопроводната мрежа. Сътрудничим си с община Хасково като дружеството ще подготвя проектите, а общината ще инвестира в модернизация на ВиК инфраструктурата по отделни улици“, информираха от ВиК-Хасково при старта на дейностите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      И
      И
      4 -3
      15:48, 29 мар 2023
      Значи слагат по малки тръби , вместо по големи тръби и разкопават дупки само , вместо да разкопаят на цяло и да сложат 1 голяма тръба , ей на това се вика калпава работа, цялата улица е в дупки ...после трябва да я преасфалтират цялата улица...но.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини