От х:

Днес в x:

На 18 март 2023г в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД се организира безплатно Училище за родители на деца с атопичен дерматит

За поредна година ще се проведе традиционната среща с лекари и родители на   деца с атопичен  дерматит. Тази година   са  поканени  и младежите, страдащи от това заболяване.  На 18 март в конферентната зала на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД  водещите дерматолози в България Проф. Николай Цанков и Доц. Жана Казанджиева ще изнесат лекции и ще проведат обучение на   деца и родители  за справяне  с  атопичния  дерматит.

Поканват се всички родители на деца  с атопичен дерматит , както и младежи, страдащи от това заболяване ,  на 18 март 2023г  от 10.00ч  в конферентната зала на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД . 

Вход свободен.  Желаещите може да се запишат  на телефон 036168484.

Атопичният дерматит е едно от най-често срещаните кожни заболявания ,което се проявява през първите години  след раждането. Заболяването има променлив характер , протича с периоди на обостряне и  затихване и се отразява върху качеството на живот при малките деца и техните родители .Изисква системни грижи и адекватно поведение и лечение на пристъпите.

Засяга от 18% до 25% от децата и от 3% до 10% от възрастните. Често се съчетава с други алергични болести като бронхиална астма и алергичен ринит. Около 45% от всички случаи на атопичен дерматит стартират през първите 6 месеца от живота на пациента. При 70% от децата се реализира непринудено превъзмогване на болестта преди тийнейджърска възраст.Епидемиологичните сведения показват, че честотата на състоянието се е увеличила 2 3-кратно през последните десетилетия в модерните общества.

Болничен  пресцентър

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини