От х:

Днес в x:

Назначиха временен директор на РИОСВ - Хасково

Инж. Мариана Колева е новият временно изпълняващ длъжността директор на РИОСВ-Хасково, става ясно от сайта на екоинспекцията.

Рокадата се случва след внезапното уволнение на досегашния директор Наталия Пачеманова. Колева е дългогодишен кадър на инспекцията в предпенсионна възраст и е оглавявала дирекция "Контрол на околната среда" в РИОСВ в Хасково.

До момента не е отговорено на запитванията ни към МОСВ, каква е причината за освобождаването на досегашния директор от поста му, както и не сме получили информация от хасковската прокуратура, имали входирана преписка или сигнал срещу уволнения директор. По непотвърдена информация (Наталия Пачеманова отказва да даде интервю), вече бившият директор на екоинспекцията е открила нередности, свързани с бивши и настоящи служители. Според наши източници, непосредствено преди да бъде уволнена, Пачеманова е пуснала сигнали към ДАНС и КПКОНПИ, след което е била освободена от поста.

Официалната позиция на МОСВ за освобождаването на досегашния директор е поради засечени от Инспектората към министерството редица допуснати нарушения и сериозни пропуски по прилагане на екологичното законодателство.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини