От х:

Днес в x:

Славов: Не съм чул да има критики между президента и ГЕРБ в последните месеци

"Нямаме ефективни действия и за останалите санкции към Русия", заяви Васил Пандов

„От „Продължаваме промяната” винаги сме били пределно ясни спрямо ГЕРБ. За коалиции е рано да се говори, за взаимодействие по конкретни теми, е широко понятие”. Това заяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS юристът от ПП Васил Пандов. Той гостува в студиото заедно с Атанас Славов от ДБ като символ на съвместното явяване на двете политически формации на предстоящите избори.

„Комуникацията ГЕРБ-президент в последните месеци доби интересна форма, не съм чул да има критика помежду им”, каза Славов.

Относно репликата на президента Радев за „партии на войната”, Славов каза: „има теми, които са общонационални, които ни позиционират по оста НАТО-ЕС. Така и партия ГЕРБ попада в това определение”.

Атанас Славов определи трите мандата на ГЕРБ като „режима на Борисов”. „Минава време докато се изработят новите модели, но президентът трябва да си знае правомощията и да не върви по ръба на Конституцията, а не в някои случаи и отвъд нея”, каза Славов.

Според Атанас Славов от ДБ, партията му е отстоявала позиция, която е много близка до позициите на ЕС и НАТО и затова не може да бъде обвинена като „партия на войната”. Според него в 48-ото събрание е имало достатъчно време да приеме промените, които засягат съдебната реформа, но не е имало желание.

„Те не искат да предприемат действия”, каза Васил Пандов по адрес на политиците. „Това е оценка, както за нашата прокуратура и разследващи органи, така и оценка за цялостното ни прилагане на други санкции. Ние нямаме ефективни действия нито за отнемане на имущество, нито за медиината дезинформация”, допълни Васил Пандов за санкциите по закона „Магнитски”.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини