От х:

Днес в x:

Републиканци в САЩ призовават за спиране на военната и финансова помощ за Украйна

Републиканци от Съединените американски щати, водени от Мат Гайц, регистрираха в Камарата на представителите "Резолюция за умората от Украйна". Нейни създатели са 10 тръмписти, според FoxNews цитирана от Униан.

Резолюцията призовава за прекратяване на доставките на помощ за Украйна - както военна, така и финансова. Освен това тя посочва необходимостта от осигуряване на мирно споразумение между страните в конфликта.

Републиканците също така подчертават, че Съединените щати най-много сред другите страни са помогнали на Украйна да се бори срещу руската инвазия. Общо Вашингтон предостави 110 милиарда долара различни видове помощ (военна, финансова, хуманитарна), включително 27,4 милиарда долара за сигурност.

В резолюцията се казва, че парите трябва да се използват за преодоляване на проблемите в Съединените щати, включително миграционната криза. Отбелязва се също, че помощта на САЩ допринася за цивилните жертви (според техните оценки това са около 40 хиляди души).

Американските републиканци и помощта за Украйна

По време на неотдавнашното посещение на украинския президент Володимир Зеленски в Съединените щати само 40% от републиканците отидоха да слушат речта му.

В същото време през октомври лидерът на Републиканската партия в Сената Мич Макконъл призова управляващата Демократическа партия да помогне на Украйна по-бързо.

След посещението на Зеленски във Вашингтон републиканците се изказаха добре за украинския президент, но поискаха одит на военната помощ от Съединените щати.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини