От х:

Днес в x:

Задържаха млад мъж, издирван в Унгария за каналджийство

Изображение 1 от 4

    Най-тежката мярка за неотклонение получи 26-годишният Илиян Ангелов, издирван в Унгария за каналджийство на 13 мигранти. Тя му беше наложена от Окръжен съд – Хасково днес.

    Младият мъж от Любимец е бил задържан вчера в Свиленград. Той е бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Околийски съд в град Сегед, Унгария. Търсен е за това, че през октомври 2021 г. подпомогнал афганистанци да преминат незаконно унгарско-сръбската граница и да пребивават незаконно в Унгария. За престъплението е предвидено наказание до 5 години затвор.

    Съдът прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Констатира се, че извършеното деяние има двойна наказуемост, както в българския Наказателен кодекс, така и в унгарското законодателство с наказание лишаване от свобода. Налице е предпоставката мъжът да се укрие, тъй като престъплението е било извършено в Унгария. От справката за съдимост става ясно, че Илиян Ангелов е осъждан в България за същото престъпление и въпреки настъпилата реабилитация е налице завишена опасност на дееца, което налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по предаване на исканото лице.

    Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини