От х:

Днес в x:

Задържаха под стража двама младежи за подпомагане на мароканци

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получиха двама сирийци – на 20 и 23 години, арестувани за подпомагане на мароканци да пребивават незаконно в България.

Мярката е наложена първоначално от Районен съд – Харманли, като след обжалване е потвърдена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Според разследващите двамата чужденци са съизвършители. Те извърши престъплението с помощта на 30-годишен мъж в периода от 24 до 26 декември 2022 г., предоставяйки жилище на мароканските граждани.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, че А.А.М. и Ш.Х.А. са извършили деянието, за което е образувано досъдебното производство. Налице е опасност обвиняемите да извършат престъпление с оглед на факта, че и двамата обвиняеми са привлечени за тежко умишлено престъпление. Въпреки наличието на посочени адреси на пребиваване в България, укриването им от органите на реда след извършване на деянието е наложило, обявяването им за общодържавно издирване, което води до извода, че съществува реална опасност същите да се да укрият. Вземането на най-тежката мярка за неотклонение е обосновано, независимо че по делото предстоят множество бъдещи действия по разследване и е наложително да се гарантира неотклоняването на двамата обвиняеми, с цел участието им в тях. С тези изводи бе отхвърлена жалбата като неоснователна и потвърдено постановеното определение на районния съд.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване. За престъплението е предвидено наказание от 1 до 6 години затвор и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини