От х:

Днес в x:

Три награди за възпитаници на школа „Вале“ от международен конкурс

Изображение 1 от 2

    Три награди са присъдени на възпитаници на компютърна школа „Вале“ към читалище „Заря“ в Хасково, с ръководител Людмила Стайкова от Международния конкурс "Роди се дете, Син ни се даде".

    12-годишната Елена Попова  и 14-годишната  Гергана Пенкова които печелят Голямата награда на конкурса в своите възрастови групи, а  Калина Димитрова е със Специална награда.

    Тази година в конкурса  участваха 280 деца на възраст от 3 до 18 г., от 9 държави - България, Украйна, Сърбия, Полша, Испания, Италия, Република Северна Македония и Черна гора.

    Организатори за седми път на конкурса е редакцията на детското списание „Щъркел“. Наградите са разпределени в категориите за есе, разказ, стихотворение, рисунка, произведение на приложното изкуство, приказка и пиеса.

    И през тази година децата от хасковската школа изработиха картички, съчетаващи традиционните стилове и техники с възможностите на цифровите технологии, с които поздравиха всички еврокомисари, членове на Европейския парламент и други европейски институции за предстоящите Коледни и новогодишни празници. Това се случва за десета поредна година, инициативата е на българския еврокомисар Мария Габриел, която е патрон на школата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини