От х:

Днес в x:

14-ото издание на конкурса „Творчество без граници“ е посветено на два творчески юбилея

Започва 14-ото издание на Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“, но който домакин е Хасково.

През 2023 година той е посветен на 165-ата годишнина от създаването на Читалище „Заря “ и 25-ата от създаването на Компютърна школа „Вале“, които са негови главни организатори, съвместно с община Хасково.

И през тази година конкурсът ще мине с подкрепата на еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, която е патрон на школа „Вале“. Самата Мария Гобриел вече призова за участие в конкурса на своята официална страница във Фейсбук.

„Цифровите умения и творчеството отварят нови хоризонти. Покажете отново силата на новите технологии! Пожелавам от сърце успех на всички участници и организаторите“, казва в обръщението си българският еврокомисар.

Основната цел на конкурса е да стимулира децата и младите хора да откриват магията на дигиталната графика и живопис, да покажат как виждат света през своите очи.

Всеки участник може да участва с 1 своя творба във всяка категория-рисунка или колаж.

Право на участие в конкурса имат ученици и младежи на възраст от 4 до 27 години, разпределени в седем възрастови групи и за деца със специални образователни потребности.

Крайният срок за получаване на творбите е дата на последно пощенско клеймо-31 Март 2023 година.

Ще бъдат връчени Първа, Втора и Трета награда във всяка възрастова група, както и Поощрителни грамоти.

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2022/2023 година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини