От х:

Днес в x:

Ток уби бременна във 2-рия месец. МБАЛ Хасково закръгли 6 млн. лв. борч. Преглед на печата

Ток уби бременна във 2-рия месец, информира в челно заглавие над главата „Хасковска Марица“. Неизолиран бойлер отне живота на 16 годишна бъдеща майка от Свиленград.

Абсурд: 2.5 г. ремонтират 13 км шосе, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица“. Става дума за отсечката с. Устрем – Радовец, чийто ремонт бе удължен с още една година.

Грък прави фабрика за риба в Любимец, акцентира на втора сраница изданието. В цеха ще намерят работа поне 50 души, надяват се местните. Той ще се помещава в бившата консервна фабрика, а собствениците са гърци.

Хванаха парфюми в тир, откриха развалени вафли, са част от заглавията на криминалната страница.

Темата за арестуваната банда наркопласьори в Димитровград е разработена на цялата 4 страница в броя.

Как да си платим сметките, без да чакаме на опашки, пише на следващата 5 страница. Поводът за материала очевидно е скандалът с дългите опашки в пощата от онзи ден. Енергото затвори собствените си каси и прати клиентите си да плащат в пощата. Резултатът е предвидим – опашки и изнервяне. Има обаче и друг начин – чрез интернет.

 

Ченге в списъка на наркопласьори. С това заглавие над главата открива днешния си брой „Новинар юг“. Номерът на ченгето лъснал в списъка с телефонни номера на разбитата банда от Димитровград. В тефтера имало и телефоните на адвокати, което според редакционния коментар било съмнително. За ченгето – да, съмнително е. Но за адвокатите си е в реда на нещата. За бандита адвокатът е повече от бащица.

Болницата закръгля 6 млн. лева борч, пише в другия акцент на първа страница в броя. Изявлението е на новия шеф на МБАЛ д-р Тодор Пандов. Досега старият управител д-р Шопов твърдеше, че дълговете на болницата са „само“ 2.8 млн. лв.

Всъщност, за д-р Шопов 3.2 млн. лв. може и да са незначителна разлика. Зависи.

Емин на борсата след рокадата в земеделието, акцентира още от първа страница вестникът. Емин е бившият шеф на областната земеделска служба. Вчера поста му пое Дора Ангелова.

Грипът сви доходите на джипитата, работят тройно, акцентира изданието на втора страница.Тройно повече болни минавали през кабинетите на личните лекари, което пък свивало доходите им. Това е малко трудно за разбиране. Обяснението е, че непрекъснатият поток от пациенти направил невъзможни другите дейности на джипито – имунизации, консултации, профилактики.

Антибиотик при грипа може да даде опасни усложнения. Това твърди в интервю на 4 страница д-р Атанас Михайлов, хомеопат.

Свиленград без пари за красота заради кризата, пише на 12 страница. Тази година можело да няма конкурс за „Мис Свиленград“, защото кризата ударила спонсорите на конкурса. През пролетта пък, когато по график трябвало да се проведе редовният конкурс за красота, организаторката Красимира Делибозова била в невъзможност, защото била кандидат депутат от листата на НДСВ. Колегите са изтървали готиното лятно заглавие „Царят остави Свиленград без миска“. Жалко.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини