От х:

Днес в x:

Арестуваните апаши разбили 21 дома, но в 6 не открили нищо за крадене

Двамата крадци, заловени вчера в Ивайловград, за които по-рано днес Haskovo.net писа, са разбили 21 жилища в областта, но са обрали само 15. В останалите не открили нищо за крадене.

Бандата се е е специализирала в кражби на злато, пари и паспорти, обясни шефът на областната дирекция на МВР в Хасково Петьо Петров. Освен това двамата рецидивисти извършвали обирите само през деня. Те набелязвали жилището, като при огледа обръщали внимание на дограмите и вратите. По това преценявали имотното състояние на жертвите си. Почеркът е един и същ – разбиване на патрона на входната врата. За тази цел апашите си носели подходящи инструменти, както и ръкавици, за да не оставят следи.

Единият от тях признал пред ченгетата, че рекордът му бил 18 обира за един ден.

При ареста полицаите открили част от задигнатите по-рано бижута, паспорти и пари. Двамата ползвали автомобил под наем от софийска фирма.

А. З. е познат на криминалистите с дългото си досие за кражби. Досега има регистрирани 75. Има 34 присъди. Многократно е лежал в затворите. Последната му присъда, изтърпяна в софийския централен затвор, е изтекла през февруари тази година.

Съучастникът му Д. М. също е рецидивист, макар и с по-скромна биография. Той има регистрирани „едва“ 32 обира, а присъдите му са „само“ 6. Излязъл е от врачанския затвор през август тази година.

Според полицията двамата са извършили многобройни взломни кражби на територията на цялата страна. От различни областни дирекции на МВР са проявили интерес към задържаните, защото ги подозират в извършване на неразкрити кражби на тяхна територия.

Д.М. и А. З. са задържани със 72-часова прокурорска мярка в ареста. В началото на следващата седмица обвинението ще поиска за тях постоянна мярка „Задържане под стража“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини