От х:

Днес в x:

Започна ремонтът на тунела до пощата в Асеновград

Изображение 1 от 3

    Днес зам.-кметът инж. Стоян Димитров даде официален старт на ремонта на така наречения тунел до пощата в Асеновград.

    Той сподели:

    „Предстои основен ремонт на конструкцията на подлеза. Към момента на конструкцията има доста части, които са компрометирани.

    Необходимо е първо да се демонтира стария таван, да се почисти конструкцията и да бъде обработена по съответния начин, така че да се осигури нейната якост в годините.

    Най-големият проблем е от страната на пощата, където има конструктивни елементи, които са доста обрушени и проектанта на обекта ни е предписал какво точно трябва да изпълним.

    Изпълнителят, спечелил обществената поръчка, започва работа от днес.

    Умоляваме гражданите, които са си паркирали автомобилите в този район да ги премахнат по най-бързия начин, за да не спират процеса по ремонта.

    На първо време ще бъде затворен тротоара с едното платно, в посока от EVN към кръговото кръстовище на ул. „Цар Иван Асен II“ с ул. „Христо Ботев“, за един ден ще спрем движението в това платно, за да може да се свали металната конструкция и тавана, за което ще уведомим обществото предварително и съответно поетапно, съгласно одобрените проекти ще започнем затваряне на пътното платно, така че няма да се пречи на движението, винаги ще има движение в едното платно и същевременно ще се изпълнява и ремонтът.

    Тротоарът в тази си част ще бъде на сто процента затворен, докато приключи ремонта, защото основните дейности са точно в тази част на подлеза.

    След като приключи ремонтът на конструкцията, предстои да се постави изцяло ново осветление на подлеза съобразено със съвременните изисквания.

    За момента община Асеновград е отделила 125 хил. лв. за тази година, надяваме се с приемането на новия бюджет да осигурим и следващия транш, който е необходим за довършването на обекта.

    Смятаме, че с тези пари основният проблем, който се намира над този тротоар, там, където е около пощата, колоните и гредите, които са копрометирани, ще могат да бъдат преведени в нормален вид и да се осигури якостта на конструкцията.

    Първата част на ремонта е около 25 календарни дни“.

    Целта на този дълго чакан ремонт е да подобри състоянието на така наречения "тунел" под III площадно ниво в центъра на Асеновград.

    Проектът е с наименование: "Обновяване на носещата конструкция на част от централната зона към площад "Академик Николай Хайтов", заключена между улица "Цар Иван Асен II", улица "Раковска" и Градска библиотека - стълбище, град Асеновград".

    Основните дейности, които ще бъдат извършени, са: възстановяване на носещата конструкция на стълбите до пощата; демонтаж на окачен таван (метална конструкция), монтиран в зоната на подлеза/тунела; обработка на таванската повърхност със специализиран материал за защита на армировката от корозия; нанасяне на финишно покритие на обработените повърхности.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини