От х:

Днес в x:

Бусът с мигранти се забил в полицейскa колa след гонка по магистрала "Тракия"

Предстоят разпити на мигрантите и на шофьора на буса, който се удари в полицейски микробус, каза пред медиите градският прокурор на София Илиана Кирилова. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено причинено транспортно произшествие и каналджийство, посочи тя.

Според първоначалните данни бус с мигранти е бил преследван по магистрала „Тракия“, като е прихванат от полицията около тунел „Траянови врата“. След като не се е подчинил на сигнал да спре, е започнало преследване, продължило с километри. Не е ясно откъде е тръгнал бусът. Той е превозвал около 12 мигранти, казаха директорът на СДВР Калоян Милтенов и заместникът на Кирилова Ивайло Илиев.

В близост до Казичене, шофьорът на буса, който е криминално проявен, блъска спряла полицейска кола, която е била встрани, за да се включи в преследването. Вследствие на удара един полицай е в тежко състояние, други двама са били извън колата и не са ранени.

Изключително тежко е състоянието на пострадалия 51-годишен полицай при инцидента тази сутрин на Околовръстното шосе на София, съобщиха от болница „Св. Анна“, където служителят на реда е откаран веднага след катастрофата. 

Трима от мигрантите, пострадали при инцидента, също са настанени в болница „Св. Анна“, но са с по-леки наранявания. Там е настанен и шофьорът на буса, който е блъснал полицейската кола.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини