От х:

Днес в x:

За да са красиви розовите ви храсти, най-подходящото време за резитбата им е през есента

Изображение 1 от 6

    За да са красиви храстите с рози и да започнат да цъфтят през пролетта, сега е най-подходящото време да се извърши резитбата им.

    Почистването на красивите розови храсти по бул. „Раковски“ в Хасково също е вече в ход. Сред жените от „Екопрогрес“,които са занимават с поддръжката на цветните градини и парковете на обществените места, има доста опитни. Резници от храстите те раздават с усмивка на всеки от минувачите, които си поиска, но дават на лаиците и ценни съвети как да си засадят розите.

    „Ако имате рози в градината, сега трябва да се подреждат. Ако садите обаче, трябва в дупката, в която ще се сложи клончето, да се постави най-напред подходяща тор, размесена с малко пясък. Върху клонката е хубаво да се сложи отрязана през дъното туба, за да се предпази растението от сланата, която може да ни изненада по това време на годината. Това се прави, за да не измръзне растението, защото в този момент е все още много крехко “, разяснява Халиме, която от 20 години е част от екипа, който се грижи за розите и на обществените места в Хасково, има и в своята градинка от уханните растения.

    „Ако е късмет -ще се хване“, добавя жената с усмивка на изпроводяк.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини