От х:

Днес в x:

Кметът Георги Иванов: Този град не заслужава да има университет

Георги Иванов

Този град не заслужава да има университет! Това заяви днес на брифинг в общината кметът Георги Иванов. Избухването на градоначалника бе по повод визитата на делегация от Хасково във Виена в края на миналата седмица. Haskovo.net припомня, че по същото време в окръжния съд бе внесен обвинителен акт срещу него за безстопанственост по случая с БИЛЛА. До месец съдът трябва да определи дата за начало на процеса.

„Във Виена имахме много и ползотворни срещи. Разговаряхме с бъдещия посланик на Австрия в България, с кабинета на австрийския министър на образованието. Нещата бяха задвижени до определено ниво, но се спират по мое решение. Аз не мога да си позволя да посрещна в Хасково гостите от Австрия, докато в целия град се говори, че ме разследват и съдят„, добави Георги Иванов.

„Вече осма година ме държат в партер. Няма нещо, направено в този град, което да не е разследвано. Сега разбирам, че е започнала прокурорска проверка и за музея на тракийското изкуство край Александрово. Е, всяко нещо си има граници. Моето търпение се изчерпа. Затова спирам и нещата с австрийците. Този град не заслужава да има университет“, отсече кметът. Той допълни, че всички доноси срещу него се пишат от неколцина противници. И възропта, че направеното от него не е било защитено от журналистите, които гледали собствения си интерес..

На брифинга стана ясно, че през януари следващата година в Хасково е трябвало да пристигне комисия от три виенски висши учебни заведения – технически университет, дипломатическа академия и частен медицински университет. Австрийците трябвало на място да се запознаят с условията и да преценят какви специалности могат да предложат на евентуалните бъдещи студенти в Хасково. След това партньорите от Виена щели да задвижат процедурите по акредитацията.

Всичко това обаче се отлага за неопределено време.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини