От х:

Днес в x:

Изтеглят горските от смесените патрули по границата, частичното бедствено положение в Хасково е отпаднало

Изображение 1 от 6

    Служителите на горското са изтеглени от вчера от смесените патрули с полицаите по границата ни с Турция, на територията на Хасковска област. Това съобщи областният управител инж.Минко Ангелов. Да патрулират заедно по границата със служителите на Гранична полиция горските бяха изпратени в средата на септември като част от мерките за справяне с мигрантския натиск към страната ни.

    Оттеглянето на горските е с цел да се предотвратят рискови ситуации за тях. Това решение идва на фона на трагичния инцидент на браздата в частта на Елхово, където беше застрелян полицай миналата нощ.

    Обявеното частично бедствено положение на 23 септември за областите Хасково, Ямбол и Бургас, е отпаднало за региона на Хасково, посочи Минко Ангелов. То беше въведено  във връзка с осигуряване достъп до пътя край оградата по границата ни с Турция за разчистването на горските пътища, които са спомагателни и водят към основният път за контрол покрай оградното съоръжение.

    Областният управител посочи, че на територията на Хасковска област предвидените дейности по проходимостта на старите и по създаването на нови фронтални и локални пътища, са приключили.

    Оттук насетне има предвидени средства и за стабилизиране на тези пътища, защото ако не бъдат поддържани, само след една зима отново достъпът до оградата по границата ни с Турция ще бъде труден.

    В зала „Марица“ на Областна администрация-Хасково се проведе щабна тренировка на тема „Действия на Областния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия, взаимодействие и координация на съставните части на Единната спасителна система и органите на изпълнителната власт в област Хасково за реагиране при ядрена и радиационна авария''. В нея участваха представители на държавните структури и на общинските администрации в област Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини