От х:

Днес в x:

Хасковски военни с Мобил за подкрепа по границата с Турция

Мобилна група от Военното формирование 52740 в Хасково е в готовност да се отзове при заповед на границата с Турция и да се включи в подпомагане на работата на Гранична полиция. За момента обаче няма военни от Хасково, които да са изпратени по браздата с южната ни съседка след събитията от петък, уточни заместник-командирът по логистичното осигуряване на хасковското военно формирование майор Петър Рабаджиев.

Той обаче посочи, че създаденият със заповед на военния министър Николай Ненчев преди няколко месеца Мобил за подпомагане на МВР при прикритие на държавната граница в поделението е минал специално обучение, военните са държали и изпит след него.

„Готови сме да изпълним заповед за изпращането на наши войници по границата с Турция във всеки момент“, коментира за Haskovo.net майор Рабаджиев. Той уточни, че военни от състава на ВФ 52 740 продължават участието си в Операция „Странджа“, която тръгна преди три месеца за охрана на българо-турската граница от набезите на нелегални мигранти в района на Елхово. По шестима хасковски военни дават 14 дневни дежурства на ротационен принцип.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    P
    p
    7 -3
    14:10, 18 юли 2016
    Какъвто министъра такава и армията- пардон - войската
    • Jh
      JHB
      3 -4
      16:53, 18 юли 2016
      Министърът е натовец. Затова не го харесваш нали, тикво русофилска!
  • 2
    Уч
    ученик
    7 -1
    14:56, 18 юли 2016
    „Карлово е градът, който е символ на българския дух.....Няма нищо по-естествено за карловци рождената дата на Апостола да бъде и наш празник. Бъдете здрави! Бог да пази България!, Бог да пази Карлово!”, с тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави жителите и гостите на Карлово и откри празника на града. Тържеството започна на площад „20-ти юли” с химна на България и издигане на националното знаме и знамето на община Карлово. На площада се състоя официалното посрещане на всички участници от Националния туристически поход „По стъпките на Левски”. Ръководителите на шестте лъча рапортуваха на кмета за успешно преминаване на прехода, а той им връчи грамоти. „Карлово е градът, който е символ на българския дух.....Няма нищо по-естествено за карловци рождената дата на Апостола да бъде и наш празник. Бъдете здрави! Бог да пази България!, Бог да пази Карлово!”, с тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави жителите и гостите на Карлово и откри празника на града. Тържеството започна на площад „20-ти юли” с химна на България и издигане на националното знаме и знамето на община Карлово. На площада се състоя официалното посрещане на всички участници от Националния туристически поход „По стъпките на Левски”. Ръководителите на шестте лъча рапортуваха на кмета за успешно преминаване на прехода, а той им връчи грамоти. В празникът се включиха: Георги Пилев – заместник-областен управител на Пловдив, заместник-кметовете на община Карлово Антон Минев, Данка Люртова и Стойо Карагенски, Стефан Стефанов – секретар на общината, проф. Иван Стоянов – председател на фондация „Васил Левски” и носител на Наградата на Карлово за 2016 г., проф. Иван Гаврилов – дарител, носител на Наградата на Карлово за 2015 г., общински съветници, кметове на населени места, много граждани и гости на града."
    ГОСПОДА, УПРАВЛЯВАЩИ ГР. ХАСКОВО, УЧЕТЕ СЕ НА ПАТРИОТИЗЪМ ОТ КАРЛОВЦИ!!!
    ПОЗОР Е ДНЕС, ДА НЯМА ОФИЦИАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА АПОСТОЛА! СРАМ!
  • 3
    Уп
    Уплашихме ги?
    5 -3
    16:24, 18 юли 2016
    "Операция „Странджа“, По шестима хасковски военни дават 14 дневни дежурства" Страховита операция, бреееей!

Още новини

Последни новини