От х:

Днес в x:

Супер шампиони ще се борят за титли на супермото в Хасково

3-ма световни вицешампиони и 3-ма носители на европейската купа ще си оспорват титлите на източноевропейския шампион по супермото, който ще се проведе в Хасково събота и неделя. Трасето е подготвено на картинг пистата край старото пловдивско шосе. Това е първото мотоциклетно състезание на територията на хасковска област за последните 10 години.

Фаворити в най-атрактивните класове S1 и S open са сребърните медалисти от последното световно първенство Александръ Георгиев, Ангел Караньотов и Росен Тончев. Георгиев и Тончев са носители на европейската купа по супер мото за 2009-та година, а Ангел Караньотов ще повтори тяхното постижение ако на последния старт вземе само 2 точки. В малкия SM JUNIOR клас големия фаворит е друг българин Цонко Пеев.

Общо 4 състезателни класа и 60 мотористи от всички балкански страни ще си оспорват първите места в неделя.  Стартовете ще са на две серии, вместо първоначалния замисъл-на три. Това ще е по-голямо изпитание за пилотите тъй като наведнъж ще стартират повече мотори, каза управителят на картинг пистата Иван Бакарджиев. В събота са свободните тренировки от 11 часа, а след обяд тренировките за място на стартовата решетка. Инициатори на ултрапрестижното състезание са местния клуб Мегапорт Рейсинг и община Хасково.

Входът за желаещите да наблюдават състезанието в неделя е 5лв.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини