От х:

Днес в x:

ХЕИ кандиса: 3 дни ваканция в Хасково, Димитровград и Тополовград

Умениците куфеят при вестта за ваканция

Здравната инспекция накрая отстъпи пред засилващия се обществен натиск за обявяване на грипна ваканция и „отпусна“ 3 дни от считано от понеделник, за 3 общини от областта-Хасково, Тополовград и Димитровград. После ще се решава наново за удължаването и, съобщи директорът на РИОКОЗ Делчо Янев. Високия процент отсъстващи от училищата над 50%, е мотив за налагането на мярката. Тя се препоръчва на образователния инспекторат който има последната дума. От инспектората казаха ДА.

Противоепидемични мерки се налагат и в общините Маджарово и Симеоновград. Таз се затварят единствените учебни заведения в общинските центрове. Разликата е че ограниченията спират до тук.

В Хасковска, димитровградска и тополовградска община се отменят женските и детски консултации, плановите операции и свижданията в болниците, забрана за масови мероприятия.

„Засега препоръчваме 3 дни, но ако правителството реши от понеделник може да направи ваканцията за неопределено време“ съобщи директорът на РИОКОЗ д-р Делчо Янев.

Хасково е може би единствения град в страната където не само че няма свински грип, но няма изолиран и грипен вирус. По официална статистика заболеваемостта продължава да е ниска в сравнение с другите региони на страната-само 103 на 10000.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини