От х:

Днес в x:

Русия продължава да изстрелва високоточни ракети по Украйна

Сутринта на 11 октомври Русия продължи изстрелването на високоточни ракети по територията на Украйна, съобщават от ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

"Около 7 часа сутринта на 11 октомври от района на Каспийско море действа стратегическата авиация на окупаторите ракетоносци Ту-95 и Ту-160. По територията на Украйна са изстреляни ракети Х-101/Х-555. Около 9 часа четири ракети са унищожени от силите и средствата на авиационно командване "Юг", се казва в съобщението.

В бойните работи по крилатите ракети участват авиация, зенитно-ракетни войски, както и мобилни огневи групи на ВВС на Въоръжените сили на Украйна. Регистрирани са били и повторни изстрелвания. 

Украинците са призовани да останат в скривалищата, тъй като ракетната заплаха продължава.

Експлозии в Лвов и областта

Руските войски атакуваха района на Лвов във вторник сутринта, съобщи председателят на Лвовската ОВА Максим Козицки.

"Предварително: удар по енергийно съоръжение в района на Лвов. Стойте в убежища! Не разпространявайте снимки, видео и слухове", написа той.

Козицки уточни за три експлозии в две енергийни съоръжения в Лвовска област. Все още няма информация за жертвите. Гражданите са предупредени за прекъсване на електрозахранването.

Кметът на Лвов Андрий Садови на свой ред добави, че един от ударите бил по областния център.

Според кмета в момента 30% от Лвов е временно без електричество. Също така има прекъсвания на водоснабдяването в някои райони на града. Гражданите са призовани да се запасят с вода, тъй като в следващите часове са възможни прекъсвания на водоподаването.

Два дрона камикадзе удариха ТЕЦ

Два безпилотни летателни апарата камикадзе "Шахед-136" са ударили топлоелектрическата централа във Виницка област Тази сутрин руските нашественици атакуваха топлоелектрическа централа () във Винишка област, пуснаха два . Пострадали няма.

В резултат на падане в Ладижинската ТЕЦ е повредено енергийното оборудване на станцията, според станцията.

Важен персонал е в съоръжението, останалите работници са в убежища.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини