От х:

Днес в x:

До 15 г. затвор за клошаря, задържан за трите пожара в Хасково

    От 5 до 15 г. затвор при доказване на вина се предвиждат за 33-годишния клошар от Хасково, задържан снощи за трите пожара. Това съобщи на брифинг заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Той уточни, че наказанието може да бъде наложено при установяване на значителни щети, които тепърва ще се изясняват.

    Припомняме, че първоначално пламна сграда в бившия тютюнев склад, като сигналът е подаден около 19:30 часа. Час по-късно е подаден втория сигнал – за горяща необитаема къща на улица „Кирил и Методий“. Третият сигнал е в 23 часа за необитаема къща на кръстовището на улиците „Добруджа“ и „Преслав“. При инцидентите имаше опасност огънят да се прехвърли към съседни сгради и имоти, но това беше предотвратено. Стигна се до евакуиране на хора при пожарите в двете къщи.

    За трите пожара е образувано досъдебно производство. По случая са задържани двама клошари – на 33 и 45 г., които заедно обитавали две от запалените постройки. По-младият направил самопризнания и обяснил механизма на извършване на палежите. Той е арестуван към 23:15 часа, тоест след около 15 минути след третия пожар, с помощта на камерите за видео наблюдение на Община Хасково. Хванат е на около 50-100 метра от къщата на улица „Добруджа“

    Разследващите имат информация, че той злоупотребява с алкохол и е извършил палежите в пияно състояние, който е водещият мотив за действията му, но се работи и по други версии. Няма данни, че е невменяем. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. От държавното обвинение заявиха, че той е осъждан 8 пъти – за алкохол, наркотици, вредителство, като е лежал и в затвора. Настоящото престъпление е извършено в условията на пробация. Според разследващите по-възрастния мъж не е съпричастен към пожарите и вероятно ще бъде освободен след изтичане на 24-часовото полицейско задържане.

    На брифинга присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Атанас Ненков и директорът на хасковската противопожарна служба комисар Николай Вълчев. Те заявиха, че в гасенето на пожарите и издирването на извършителя са участвали над 100 полицаи и 40 пожарникари от Хасково, Димитровград, Харманли и Любимец.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      11
      111Ф
      32 -5
      17:02, 17 сеп 2022
      Беше клошар и бездомник вече си има безплатно,осигурени легло и храна за поне от пет до петнадесет години.За кокошка няма прошка за милиони няма закони,но в този случай и кокошката е на печалба.
    • 2
      Не
      Непукиста
      15 -10
      20:46, 17 сеп 2022
      Кво предлагаш, да го пуснат и да продължи да пали наред.
      Ами ако запали твоята, къща кво ще правиш!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини