От х:

Днес в x:

Хиляди ментета на известни стоки спрени на пункта „ Капитан Андреево“

Близо 100 000 текстилни изделия, парфюми,текстил и обувки със съмнение, че са нерегламентирани имитации на известни марки, са задържани на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ през  август.

Предотвратени са 51 опита да бъдат пренесени стоки с лого на защитени търговски марки. Най-голямото количество ментета е открито на 18-ми август във влекач с полуремарке, с българска регистрация. Водачът- български гражданин, е представил редовни документи за превозваните стоки от Турция за Франция. При извършената митническа проверка обаче става ясно, че стоките отговарят на декларираното количество, но голяма част от тях носят лого на защитени марки. Открити са 45 409 текстилни изделия, спортни обувки и чанти с обозначения на световноизвестни марки.

При друг случай на 26-ти август в товарен автомобил, шофиран от поляк, също е засечено нарушение, свързано с интелектуалната собственост.

По документи е обявено, че камионът превозва групажна стока от Турция за Словакия. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която са открити 11 771 текстилни изделия, 722 спортни обувки и 709 чанти с лого на над 20 световни марки.

Стоките са задържани в изпълнение на Европейския Регламент за защита на правата върху интелектуалната собственост и за случаите са информирани правопритежателите на търговските марки, като за част от стоките вече има потвърждение, че са фалшиви, уточняват от Митническото звено в Свиленград

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини