От х:

Днес в x:

Хасковлия гледа кокошка със седем пръста и синьо месо (видео)

Седемте пръста и синьото месо не изчерпват екзотичните качества на това пиле. Създанието не е мутант, или ако е, то такава е цялата порода Копринка. Оперението също си го бива – малко по крилата, всичко останало е пух, изобилен и копринен на допир, откъдето вероятно и името.

Въпросът за какво се гледа тази кокошка - за яйца, месо или пух, възмути собственика и Стефан Димов. Как за какво, кучета и котки за какво се гледат? – отговаря с въпрос той. Копринката е декоративна и е ценна за любителите на екзотични птици. Хасковлията гледа декоративни кокошки от 15-тина години и твърди, че има още по-екзотични у дома.

На базара в Свиленград са докарали всякакви гълъби: фенерлии (паунови), преметачи, английски кариер, кепета; Амадинки, декоративни петлета и кокошки. За продан са изкарани и няколко породисти на вид персийски котета по 300 лв. Майката и бащата, с родословие, също са в клетките си. Стопанинът на котешкото семейство е от Ямбол. От други кашони надничат няколко кутрета-боксери. Зяпачите са доста и се радват, особено децата, защото има какво да се види. Алъшверишът май е слаб, но това не разваля никак настроението на продавачите, които оживено коментират стоката си и начините за отглеждането и.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини