От х:

Днес в x:

Без светлини, с телефон в ръката и без колан-най-честите нарушения по пътя

    Без задължителните светли, без колан и в разговор по телефона по време на движение. Това са най-честите нарушения, които отчитат полицейските патрули в акцията на пътя между Хасково и Димитровград тази сутрин. 

    През вчерашния ден беше разпореден широкообхватен контрол по пътищата на страна. Акцията на МВР е безсрочна и ще се провежда масирано поне веднъж седмично.

    Тази сутрин между 10 и 12 часа патрул на полицията до комплекс “Замъка“ извършва една от проверките. Малко по-надолу по пътя за Димитровград, след бензиностанция OMV, още три патрулиращи екипа спират автомобили, автобуси и камиони. Проверяват се документите на водачите, а по преценка се извършва и тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества. Следи се неправоспособни водачи, техническа неизправност на колите, скорост, поставени колани. Активната контролна дейност цели по-добра ефективност при превенция на пътните инциденти и е насочена към безопасността на участниците в движението.

    За по-добра ефективност на работата се извършва и ротация между служителите от управленията в региона.

    Един от нарушителите на изхода на Хасково, който беше установен при проверките по обяд, ще бъде глобен, защото беше засечен да шофира, говорейки по телефона. За това нарушение е предвидена санкция от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

    Освен в локации полицаите ще влизат и в трафика за наблюдение на нарушители.

    Проверки се правят и по Автомагистрала „Марица“. Там основно се спират камиони. Това е една от мерките, разпоредена през миналата седмица от вътрешния министър за облекчаване трафика и въвеждане на по-солиден контрол към северната ни граница.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини