От х:

Днес в x:

С кирки и чукове къртят асфалт в Хасково, предстои изкърпване

    Подготовка за изкърпване на дупки започна в Хасково. Тази сутрин служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ къртеха пропаднали и разбити участъци по една от най-натоварените отсечки в областния град. Едната бригада работеше по булевард „България“ до моста край промишления пазар и продължи по улица „Цар Освободител“, където на около 300 метра, до малкия бизнес център имаше друга група работници.

    Впечатление обаче правеше, че и на двете места бяха изрязани проблемни зони с машина, но работниците къртеха вътрешността им с кирки и чукове. Отломките от асфалта прибираха в камиона с лопати, а на едното място използваха ръчна количка.

    Акцията по приготовление за изкърпване на дупки направи силно впечатление на пешеходците, като някои от тях коментираха, че не е нормално в днешно време асфалтът да се кърти на ръка, при положение, че има съвременна техника. Хасковлии се ядосваха, че изрязаните участъци на места достигат десетина сантиметра и може да се стигне до произшествие или някой водач да си счупи колата.

    Работниците заявиха, че изрязаните участъци вероятно ще бъдат изкърпени утре, а не още днес, тъй като минимумът за заявка на асфалт е поне 10 тона.

    Междувременно двама преминаващи хасковлии коментираха, че изкърпването на дупки е във връзка с предстоящите избори. „Като чуем шума от рязането на асфалт, знаем, че наближават избори“, заяви под сурдинка жена на средна възраст. От общинското предприятие обаче заявиха, че дейностите се изпълняват по график.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини