От х:

Днес в x:

Експлозиите в Крим прекъснаха железопътната връзка с континентална Украйна

Сутрешните експлозии в Крим не само повредиха подстанция и унищожиха голям склад за боеприпаси на Руската федерация, но и повредиха железопътната линия в района на Джанкойски район, използвана за транспортиране на оборудване и боеприпаси до континенталната част на Украйна.

Това пише ТАСС с позоваване на окупационните власти.

"Железопътната линия в  Джанкойски район в ​​Крим е повредена поради експлозия в склад за боеприпаси, съобщиха спешните служби", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че маршрутът на влаковете, пътуващи до Крим от континентална Русия, ще бъде променен заради този инцидент.

В същото време народният депутат Олексий Гончаренко каза, че от днес няма железопътна връзка между континентална Украйна и Крим, пише Униан.

"Всички влакове, идващи от окупираната южна Украйна към окупирания Крим, бяха спрени след удара по Джанкой. Вече няма железопътна комуникация. Нека ви напомня, че през Джанкой бяха транспортирани боеприпаси, боеприпаси, оборудване и личен състав", каза народният депутат казах.

Окупационната власт първо твърдеше, че е имало пожар в електрическа подстанция. Подробности не се съобщават.

В същото време председателят на Меджлиса на кримско-татарския народ Рефат Чубаров заяви, че в село Калай (Азов) в Джанкойския район във временно окупирания Крим е горяла руска военна част.

По-рано народният депутат Алексей Гончаренко съобщи, че е унищожен склад с руски боеприпаси.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини