От х:

Днес в x:

Ракети удариха Харков, тежки боеве в Донбас

През нощта в Харков осем души бяха ранени от вражески обстрел, а жена почина от раните си в болницата.

Тази нощ вторият по големина град в Украйна бе подложен на най-интензивните обстрели в последно време. Руснаците изстреляха седем ракети от Белгород (Русия - бел.ред.) към областния център, пише в Телеграм началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

През изминалото денонощие руснаците продължиха да нанасят удари по мирни цели в Харковски, Богодуховски, Чугуевски и Изюмски район. Повредени са частни домове и стопански постройки.

"По данни на Центъра за спешна медицинска помощ през деня в Харков са били ранени 9 души, включително 75-годишна жена, която за съжаление е починала от раните си", се казва в изявлението.

Снощи около 22:30 ч. нашествениците са обстрелвали "Киевски район" в Харков с РСЗО. Повредени са частни домове и има поражения по пътната настилка.

"Около 2:30 ч. щабът на отбраната регистрира седем ракетни изстрела наведнъж от Белгород в посока Харков. Обстрели има в Шевченковски, Киевски, Салтовски, Индустриален и Холодногорски район", каза Синегубов.

Той добави, че някои от ракетите са попаднали в открити пространства, така че не са предизвикали пожари. Фасадите на сградите са повредени от шрапнели и взривове, а пътната настилка е частично разрушена.

Отбити руски атаки в Източна Украйна

Междувременно украинските войски отблъснаха руски атаки срещу градовете Соледар и Бахмут в Донецка област, съобщи днес генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от ДПА.

Успоредно с това руската армия и сепаратистите продължават да обстрелват украинските позиции в източния украински регион.

В Донецка област силите на Киев са отблъснали също нападения северно от Славянск и в района на град Угледар. Украинската армия осуети руси атаки и в района на селата Пески и Первомайское, се казва още в изявлението.

Руските въоръжени сили продължават да обстрелват с артилерия позициите на украинската армия по целия фронт. Те са нанесли и шест въздушни удара, съобщи още украинският генерален щаб.

Окупаторите настъпват към рафинерия в Лисичанск

Руските войски провеждат масирано настъпление по посока на петролната рафинерия в Лисичанск.

Ръководителят на военната администрация на Луганска област Серхий Хайдай съобщи за това в Телеграм.

"Те използват всяка възможност, за да създадат благоприятни условия за по-нататъшно настъпление в определени райони. Атакуват в различни посоки, за да изтласкат ВСУ от отбранителните укрепления. Шест пъти вчера нашите бойци ги принудиха да отстъпят. Сраженията продължават и в други три района на границата между Луганск и Донецка област. Включително в близост до нефтената рафинерия в Лисичанск", информира Гайдай.

Според него населените места и позициите на украинските военни са обстрелвани от врага с артилерия. Само през нощта са извършени четири танкови атаки и четири въздушни удара. Ракетният терор също не спира. Например една от ракетите е била насочена към сграда, в която са разположени полицаи от Луганска област, които сега са базирани в съседна област.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини