От х:

Днес в x:

РИОСВ: Община Маджарово почисти боклуците край река Арда, там няма хванати нарушители

Почистено е нерегламентираното сметище вдясно от главния път за Маджарово, малко преди отбивката за Арда бийч. То е направено от служители на Община Маджарово, откъдето писмено са уведомили РИОСВ-Хасково и са изпратили снимки.

Това информираха от екоинспекцията след запитване на Haskovo.net, повод за което стана читателски сигнал за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в красивата природа в района на Маджарово, привличаща много туристи, особено през лятото. Според подателката на сигнала боклуците се изхвърлят от къмпингуващите. Тогава тя настоя за разчистване на терена и осъществяване на по-строг контрол с цел да се предотврати замърсяването на природата. Публикацията по темата може да видите тук.

От РИОСВ-Хасково съобщиха, че през 2021 г. и през 2022 г. до момента, екоинспекцията не е установила на нейна територия хора, изхвърлящи отпадъци нерегламентирано край река Арда и няма наложени глоби. Съгласно Закона за устройството на територията, кметът на съответната община отговаря за предотвратяване за образуване на незаконни сметища и организиране на почистването им.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ff
    ffur
    14 0
    12:57, 16 авг 2022
    Толкова ли е трудно да си приберат боклука в торбичка и да го изхвърлят в някакъв кош, след като любителите на плажа си тръгват, самите те си правят сметището и после мрънкат.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини