От х:

Днес в x:

"Охранителна полиция" излиза по пътищата, методически действия срещу рецидивистите зад волана

Значителна част от "Охранителна полиция" е обучена да може да работи по пътищата, ще бъде създадена организация да се включат, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „Здравей, България“ по NOVA.

Смятаме да зачеркнем подхода с кампанийните акции по пътищата срещу пияните шофьори и инцидентите и да преминем към методически действия, много стройно подредени във времето, заяви той.

„Възложил съм проверки във всяка Областна дирекция на МВР да се издирят тези лица, които са рецидивисти на пътя, да се провери какво отношение е взето към тях и да има превенция по отношение на тях. Ако те шофират без свидетелство за правоуправление, тогава вече трябва по места да се задействат органите на прокуратурата“, обясни служебният министър на вътрешните работи.

Другият сериозен проблем според него е с транспортния трафик, който запушва пътищата. Там три ведомства съвместно – Министерството на регионалното развитие и Министерството на транспорта, заедно с вътрешното министерство, ще търсят решение.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини