От х:

Днес в x:

Задигнаха горивото на училище с 22 камери

Директорът Красимир Кръстев показва мястото от където крадците са проникнали в котелното

Неизвестни апаши задигнаха 798 литра гориво от димитровградската езикова гимназия „Иван Богоров“ съобщават от областна дирекция полиция. Кражбата на горивото за парната инсталация на училището е станала в нощта на 21-и срещу 22-и октомври. Според органите на реда, минимум 2-ма души са разбили стъклото на котелното помещение и с помпа са източили нафтата. От инсталацията униформените са снели пръстови отпечатъци. Сравнението е показало, че те не принадлежат на никой от работещите в гимназията. Било е снето подозрението и от огняра, който единствен имал ключ за помещението на парното.

Куриозното в случая е, че езиковата гимназия е едно от най добре охраняваните училища в областта, ако не и в страната. В сградата и по двора са инсталирани 22 камери за видеонаблюдения. Точно от задната страна на школото обаче няма нито една. Училището е опасано и от СОТ. Не и в котелното обаче. Още от тази сутрин директорът Красимир Кръстев е започнал инсталирането на охранителна система. Поставят се решетки на прозорците. Откраднатото количество е било останало от миналогодишните запаси. Добре, че не се засилих миналата седмица да заредя нафтата за новата година, коментира Кръстев. Според него, откраднатото количество се точи за максимум половин час, а крадците са можели да работят необезпокоявани цяла нощ. Щетите от 1170 лв както и допълнителните средства по инсталацията на СОТ ще се поемат от училищния бюджет. Горивото е най големия разход в делегираните училищни бюджети и липсата на няколко тона би могла да бъде фатална за финансовото здраве на гимназията, сподели още Кръстев.

Гимназията е обезпечена с 22 модерни камери за видеонаблюдение

От седмица нафта се краде ударно от димитровградските учебните заведения. В понеделник жертва е било СОУ „Васил Левски“. Неизвестни лица разбили резервоара но не са успели да източат горивото, каза  директорът Антон Иванов. За последните 7 дни в полицията са получени 8 ! сигнала за кражба на гориво от училища и детски градини в града.

В "Иван Богоров" започнаха поставяне на СОТ и от задната страна на училището

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини