От х:

Днес в x:

Еньовденски дни в Хасково

Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организират „Магията на Еньовден“- Празник на билките и здравето. Проявите, посветени на Еньовден – 24 юни, са съчетани и с инициативите по повод 26 юни- Международен ден за борба с разпространението употребата на наркотични вещества.

Празничните прояви започват на 23 юни, когато от 10 до 17 часа е организирана индивидуална конна езда за децата на Хасково.

На 24-ти юни следва традиционното отбелязване под надслов „Магията на Еньовден”.

Празникът започва в 10 на пл.“Общински“, където ще има инсталация и ритуал по минаване под Еньовски венец от 77 и половина билки и цветя за здраве. Участват танцьори от ДТА “Южняче“ при Младежки център Хасково и деца от ДГ № 18 “8-ми март“

От 10 до 16 в парк „Кенана”, до сцената, отново децата ще имат възможност за индивидуална конна езда.

Конете, водачите и треньорите са от конeн клуб „Манолов“, Албена.

Първите уроци по езда децата ще получат от треньора Бате Енчо и кончетата Магнум и Марвел. Родителите на деца до 7-годишна възраст трябва да осигурят възрастен придружител.

На 1 юли Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират детски игри и забавления на басейн „Фантазия“. Във времето от 14.30 до 17 часа ще има състезание по плуване за деца от 8 до 18 години. Стартът е в 15 часа.

Децата участници ще бъдат разпределени в възрастови категории: момичета от 8 до 13 години и от 13 до 18 години, момчета участват във възрастта от 14 до 18 години.

Плувният празник за децата на Хасково ще продължи с много лакомства и веселие.

Входът е свободен за всички до 18г. Децата до 10 години трябва да бъдат с придружител. Всички деца, които желаят да плуват, трябва да бъдат 30 минути по-рано, за да бъдат включени в списъците.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини