От х:

Днес в x:

ВиК с акция срещу длъжници в „Република“: плащат, когато багерът започне да копае

    Акция за спирането на водата на длъжници предприе ВиК -Хасково в квартал „Република“.

    Днес, малко преди обед, екип на водното дружество отиде най-напред на адрес на ул „Република“ 79. В екипа беше и ръководителят на отдел „Продажби“ към водното дружество Пламена Илиева.

    Неплатената сметка, заради която беше планирано спирането на водата, е 1625 лева. Хората от този адрес са натрупали дълга си към ВиК в рамките на две години.

    Отначало се оказа, че при този случай няма да бъде приложена програмата на водното дружество, по която има възможност за разсрочено плащане в ситуация на натрупани дългове и невъзможност от страна на абоната сумата да се изплати наведнъж. Според регламента, има възможност да се сключи договор за разсрочено изплащане, но първоначалната сума, която трябва да бъде внесена, за да се задейства той, е 30 % от дължимото, обясни Пламена Илиева.

    Семейството длъжници трябваше да плати малко над 300 лева, за да не им спрат водата.

    „От януари предупреждавахме тези абонати многократно. Идвали сме на адреса и им беше обяснено какво трябва да се направи, за да се задейства процедурата за частично плащане, но от тяхна страна не беше проявена доброжелателност. Затова предприехме крайната мярка за спиране на водата“, обясни експертът от отдел „Продажби“ към ВиК-Хасково.

    „100 лева имам. Малко от пенсията, малко взех на заем. Ако ми спрат водата какво ще правим?!“, примоли се на екипа на ВиК 95-годишната Сабие Юсеин. Тя обясни, че живее с психично болния си син, на улица „Република“ 79.

    „Като взема пенсията, цялата ще я дам“, примоли се жената, докато в ръката си стискаше 5 по 20 лева, подавайки ги към екипа.

    Въпреки че тя е сред най-големите длъжници в момента за неплатена вода от квартала и пренебрегването на условията за разсрочено плащане не е добър пример и за останалите длъжници, все пак екипът на водното дружество прояви благосклонност към възрастната жена. Крайното решение беше тя плати 100 лева от дълга си днес, а снаха й обеща, че ще занесе във ВиК утре и останалите 200 лева, за да се задейства договорът за разсрочване на дълга на свекърва й.

    Акцията продължи и към съседната улица „Ятак“. Там багерът започна да копае за прекъсване на водата заради дълг от 700 лева. При вида на машината и разбрали, че след минути им врътват кранчето не на шега, семейството на адреса, успя да се организира и да плати част от дълга си, за да спре крайната мярка.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ha
      Haha
      19 0
      16:45, 15 юни 2022
      можело значи !!!
      • Фъ
        Фъкю
        21 -1
        17:39, 15 юни 2022
        Кърлежи живеят на наш гръб, аз ще плащам всеки месец по 40-45лв вода, спирай като не плащат не хващат. Това го няма никъде...
      • Ба
        Баце
        4 -2
        21:44, 15 юни 2022
        От както си направих байпас,не ме вълнува каква е цената на кубик вода.Аз плащам една сума всеки месец,без значение от потреблението.Наздраве!
      • 12
        123456
        2 0
        23:08, 15 юни 2022
        Колко пъти, още вечерта са вързани
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини