От х:

Днес в x:

8 млади художници от Хасково с награди от конкурс и фестивал

Изображение 1 от 5

    Две деца от Образователно-игрови център „От Земята до небето“ в Хасково получиха награди от Националния конкурс за детска рисунка, компютърна рисунка и есе на тема „Детство мое – реално и вълшебно“. Церемонията се проведе в художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч.

    Специалната награда на Националния дворец на децата отиде при Кармен Узунова за рисунка, а Виктория Делитонева е на първо място при школите в нейната възрастова група.

    Други 6 деца от хасковската Арт школа „Пастело“ получиха награди от международния фестивал на изкуствата „Българска душа на Святата земя“ в Израел. Онлайн изданието цели съхранението на културното наследство на двете страни - България и Израел, обмен на култури между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските корени, традиции и обичаи, интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура.

    Наградата Гранд При получи Симона Кабадалиева, която достойно представи страната и град Хасково. Сред другите наградени деца от Хасково са Гюлер Рафет, Никола Думанов, Анелия Иванова, Деница Радичева и Даяна Кабадалиева.


     

    =

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини