От х:

Днес в x:

Обявиха конкурс за млади художници и писатели, с творбите издават книга

Конкурс „Нарисувай своята приказка” обявиха от община Хасково и от Регионалната библиотека „Христо Смирненски”.

Инициативата е за рисунка и/или художествен текст, който може да е стихотворение, приказка, разказ или есе. В конкурса могат да участват деца до 14 години. Малките художници ще имат възможност да творят и в Детски отдел, в рамките на „Лято в библиотеката”. Творбите ще бъдат оценявани в две категории: първа категория - за деца до 9 години и втора категория - от 10 до 14 години.

Рисунките или художествените текстове могат да бъдат на хартиен носител или в електронен вариант. Участниците трябва да изпратят творбите си по пощата на адрес: гр. Хасково, пл. „Свобода” №19; на място /детски отдел/, или на електронна поща: biblioteka_haskovo-detski@abv.bg. Крайният срок за предаване на творбите е 20 август.

С най-добрите творби ще бъде издадена книга, озаглавена „Нарисувай своята приказка”. Обявяването на победителите и връчване на наградите ще се проведе през септември в рамките на празничната програма по повод Денят на Хасково. За всички участници ще има поощрителни награди и безплатен годишен абонамент за библиотеката.

Конкурсът е по проект на Регионална библиотека „Хр. Смирненски” във връзка с Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ху
    Художникът
    2 0
    14:34, 12 авг 2021
    Браво на този художник за прекрасния морски пейзаж! Поздравления и успех!
Последни новини