От х:

Днес в x:

Сиделя Мутлу e абсолютен шампион на България при 15-годишните с 4 златни медала

СКТМ „Юнак“ - Ардино се завърна с 4 златни медала от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 15 години, което се проведе в Панагюрище. Талантливата състезателка Сиделя Мутлу спечели шампионската титла и златните медали на индивидуално, двойки, смесени двойки и отборно и стана абсолютен шампион на България при 15-годишните.

В индивидуалната надпревара тя спечели шампионската купа и златните медали без загубен гейм. Във финалната среща Сиделя надигра състезателката на „Роса“(Попово). При смесените двойки с партньора си Йоан Величков от тима на „Марек Дигеста“ (Дупница) спечелиха шампионската титла. Сиделя записа отлично представяне и на двойки, където със своя партньор Елиф Ибрям от СКТМ „Родопи“ (Момчилград) също спечелиха шампионската купа и златните медали.

„Останалите две състезателки на СКТМ „Юнак“ Сечил Фейзулова и Даниела Сурчева   показаха както грамотна игра, така и добри резултати в отделните дисциплини. В индивидуалната надпревара и двете ни състезателки се класираха сред най-добрите 16 в страната, като и двете отпаднаха трагично на осминафинал. На двойки двете ни състезателки достигнаха до четвъртфинал, като в битката за медалите отпаднаха от двойката, която е поставена под номер 2 в основната схема. При момчетата нашият състезател Арда Джебеджи в индивидуалната надпревара успя да излезе от групите и да се класира за основната схема. В останалите две дисциплини той отпадна на осминафинал и показа добра и перспективна игра. Поздравявам състезателите за постигнатите резултати, особено Сиделя Мутлу, която в последните две седмици успя да стане шампион и в двете възрасти“, сподели треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин.

Припомняме, че ардинските тенисистки спечелиха шампионската купа и златните медали и в отборното класиране до 15 години.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини