От х:

Днес в x:

Започна строителството на Ритейл парк „Хасково“, осигуряват над 150 работни места

    Започна строителството на Ритейл парк „Хасково“. Старт на дейностите беше даден днес с със символична „Първа копка“ на терена на бъдещия модерен търговски комплекс край кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“. Припомняме, че на това място преди години имаше казарма.

    „Тук видяхме много добър потенциал за развитие на една шопинг дестинация, която определено липсва в града“, казаха от инвестиционното дружество „Тринити кепитъл“ АД. Заявиха, че Ритейл парк „Хасково“ ще бъде част от един по-голям проект. В съседство до него ще има „Лидъл“, магазин от типа „направи си сам“ и още една хранителна верига. Общата площ на обектите е над 35 000 кв. м., с над 14 500 кв. м. застроена площ, с близо 450 паркоместа.

    Търговската площ само на Ритейл парк е около 6000 кв. м., като той ще има над 120 паркоместа, включително ще има зарядни за електромобили, върху покрива ще се изгради фотоволтаична централа, ще има достъпна среда за хората в неравностойно положение.

    На събитието присъстваха депутатът Делян Добрев, кметът на Община Хасково Станислав Дечев, заместникът му Динко Тенев, главният архитект на Община Хасково Тодор Грозев, Стоян Колев - съсобственик и изпълнителен директор на инвестиционното дружество. Изпълнител на дейностите е старозагорската фирма „Чахов“.

    Градоначалникът благодари на инвеститорите, че са избрали именно Хасково за строителството на Ритейл парк.

    Обектът ще е от типа отворени търговски центрове с над 10-12 магазина, в които ще има мода, спортни стоки, козметични продукти, аксесоари, обувки, оптика, аптека. Ще влязат известни брандове, големи европейски вериги, големи български търговци.

    „Ритейл парк „Хасково“ ще бъде част от една обща търговската зона, която се оформя, която смея да твърдя ще бъде една от най-големите в страната от този тип“, каза Стоян Колев. Той се надява Ритейл парк да бъде открит в началото на декември тази година.

    Скоро се очаква да започне строителството и на другите обекти в съседство, като някои вероятно ще бъдат открити в края на годината, а друг през март или април догодина.

    „По груби сметки общата инвестиция ще надхвърли 15 млн. евро и ще бъдат открити над 150 работни места“, каза Стоян Колев.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ив
      Иван
      62 -19
      16:15, 21 апр 2022
      Какво прави ге****о к****ц Добрев там ? И това ли ще е негова собственост ?
      • Ре
        Ресто
        62 -21
        18:17, 21 апр 2022
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Този материал съвсем спокойно можеше да се озаглави "Кухи духовно, крадци на събитие".
      • ИГ
        И га вали дъжд и сняг?
        20 -14
        19:36, 21 апр 2022
        Нещо по закрито не можахте ли да планирате? Поне една козирка за хората отпред като вървят между магазините, цървуле!
      • Па
        пак обичайните заподозрени
        21 -15
        07:29, 22 апр 2022
        Това, което се вижда на снимките, много скоро вече няма да го има, както и много други неща в града.Унищожиха и ще продължават да унищожават многогодишната растителност наоколо, защото пречи на техните бизнес планове. Градът е тяхна лична собственост и каквото те кажат, това се случва, без значение какво искат гражданите. Сещат се за хората от територията само, когато наближават избори и то пак за собственото си облагодетелстване. А онзи струпей т.н. църква , кога ще бъде най- накрая използвана по предназначение или от там пари няма как да капят?!
    • 2
      Ка
      Каренин
      47 -17
      20:19, 21 апр 2022
      Хората нямат пари, вие сега се сетихте за модни магазини. Както ги откривате, така и ще ги закривате след 1 година, само в Лидъла ща пазаруват орфейци и дотам, това ще е оборота.
      • Еж
        Ежко
        32 -12
        20:44, 21 апр 2022
        Дано не споделят съдбата на супермаркет"Пени".
      • Ма
        Марекин
        22 -32
        22:36, 21 апр 2022
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ми
      Милка
      16 -3
      09:06, 22 апр 2022
      Всичко, което на жителите на града се показва, кукловодите са зад кулисите. Ръкопляскайте на двуличието на управляващите...
      Те са много силни днес, всичко е под тяхното гъвкаво управление.
      Най важни са парите, другото е само смях.
      Продължавайте да ги подкрепяте, имат нужда да се изявяват.
      • Та
        такива са реалностите
        29 -4
        10:13, 22 апр 2022
        Фалшиви усмивки, фалшиви хора, фалшива загриженост за нашето благополучие, но пък притежават солидни банкови сметки!
      • Ск
        Скенер
        12 -4
        12:08, 22 апр 2022
        Наснимка номер 9 се крият истинските инвеститори, които са от Димитровград. Дори дамата пред тях ги леко закрива за селфи!Ако се вгледате внимателно ще ги разпознаете. Едва ли са случайно попаднали на това "тържествено събитие "!
      • Кю
        Кюпека от бадема
        7 -1
        21:38, 22 апр 2022
        Моля,занапред катосе коментира под статия да се говори с имена Стига вече с тия,ония и т.н.Бизнесмени от София,Димитровград и Хасковски кауни.Нека се знае за какво става въпрос и кои са охлювите с кинтите.Рекет няма да правим за сега.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини