От х:

Днес в x:

Бившият шеф на затвора: Има симбиоза между политика и престъпност

Има симбиоза между политика и престъпна дейност. В момента Куйович може да говори каквото си поиска, защото притежава това право по закон. Това заяви бившият директор на Софийския затвор Милети Орешарски пред БНР.

По думите му твърденията на черногореца, които той сподели чрез телефонен разговор от затвора, са поръчани “от някого срещу някого”. Преди дни Будимир Куйович заяви по телефона от затвора пред бТВ, че е бил малтретиран, за да извади компромати за бившия главен секретар на МВР Илия Илиев и бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов. Малко преди това черногорецът обвини в съдебна зала бившия вътрешен министър Румен Петков и бившия главсек на министерството Валентин Петров, че “проблемите му с правосъдието започнали”, когато спрял да плаща на двамата.

Куйович няма да понесе наказателна отговорност, защото тя ще бъде акумулирана в другата му присъда. Дори и да говори истината, как може това да се докаже?, попита риторично бившият шеф на Централния затвор. В нашата държава във всеки момент се изважда някакъв герой, който прикрива нещо или изпълнява поръчка. Прав беше бившият министър на вътрешните работи Румен Петков като казваше Куйович, Муйович…, категоричен бе Милети Орешарски. Според него случаят с Куйович отвлича вниманието на службите от важните неща.

Милети Орешарски подчерта, че никое ръководство на затвор не може да се справи с наркотиците и мобилните телефони, които се вкарват нелегално. В момента в затвора има над 200 мобилни телефона, призна Милети Орешарски. Куйович го познавам от като дойде в нашия затвор. Не са верни твърденията му за хора, които са го посещавали, изтъкна бившият директор на Софийския затвор. Аз не ги познавам, знам ги от медиите, но трябва да има документ за посещение. Аз говоря за Софийския затвор, Куйович говори и за Старозагорския затвор. Куйович е извеждан само са процесуално-следствени действия, което може да наложи само правосъдната власт, подчерта Милети Орешарски.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов призова днес да не се обръща “толкова голямо внимание на всичко казано от човек като Будимир Куйович”. Пред БНР Цветанов обясни, че всичко, което се тиражира в медийното пространство, ще бъде проверено. Ще бъде проверено и дали Министерство на вътрешните работи е участник в процеса, оповестен от Куйович, допълни вътрешният министър. Трябва да се има предвид, че Будимир Куйович има доста тежка осъдителна присъда и заради това той е в състояние да говори всичко, уточни Цветанов. Според него институциите трябва да реагират на твърденията на черногореца.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини