От х:

Днес в x:

Днес птиците в Кенана - под лупа

Любителите на пернатите от Хасково ще могат да погледат през професионална техника движението им по време на миграциите на специалния пункт на  входа на парк “ Кенана” през почивните дни.

Организираните наблюдения са по инициатива на Българското дружество за защита на птиците и са посветени на Европейските дни на птиците.

Мераклиите  да прекарат част от свободното си време сред природата и да присъстват на открития урок по орнитология, могат да направят това днес между 10 и 16 часа на Кенана.

По-любопитните пък имат възможност да се включат в                 

експедицията с експерт- орнитолог в околностите на Хасково, която е планувана за неделя.

Сбореният  пункт за всички желаещи е на входа на парк “Кенана”, а групата тръгва в 8.30ч. 

Европейските дни за наблюдение на птици се провеждат през тази година под надслов „Родени да пътуват”. Основната цел на събитието е да се насърчат колкото се може повече хора да наблюдават птици за един уикенд. Тази година в повече от 30 европейски страни ще има разнообразни прояви, като специално внимание ще се отдели на опазването на мигриращите птици, чиято численост намалява ежегодно. Според експертите основните предпостваки за това са  интензивното селско стопанство в Европа, обезлесяването в Африка, както и незаконния лов по Средиземноморието.

Дните на птиците се отбелязват ежегодно от BirdLife International, която представлява верига от  природозащитни организации, работещи в повече от 100 страни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини