От х:

Днес в x:

Станислав Дечев: Съгласувания на линии бавят обществената поръчка за транспортната схема

"Не е вярно, че Община Хасково не е провеждала обществена поръчка за избор на транспортна схема през последните близо 5 години". Това заяви кметът Станислав Дечев по повод твърденията на областния управител на Хасково Катя Панева, разпространени до медиите по-рано през деня. Публикацията може да видите тук.

Градоначалникът каза, че на 10 септември 2019-та година е била обявена процедура, но в последствие е била спряна заради несъгласувани линии. В процеса участват много юридически лица, а това води до забавяне.

„Хипотезата за несъгласуваните линии седи и винаги е седяла в различните общини. Законодателят е предвидил съгласувания с всички – с фирмите, с кметове на общини, съгласуване с държавата. И това съгласуване трябва да се осъществи в рамките на 6 месеца, в които да бъде проведена и обществената поръчка. Обикновено това нещо се случва за повече от 6 месеца“, каза Станислав Дечев.

Без подобно съгласуване обществената поръчка може да бъде обжалвана, допълни той.

Към момента 98% от линиите са съгласувани, а Община Хасково има готовност да обяви обществена поръчка. На свое заседание днес Общинският съвет даде "зелена светлина" за процедурата. Ще се опитаме да я проведем в рамките на другия месец, каза кметът.

Станислав Дечев допълни, че не се притеснява от проверки на прокуратурата и други институции, които областният управител Катя Панева е сезирала със свое писмо.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини