От х:

Днес в x:

Спортен уред и кът за почивка от дарители в Центъра за настаняване на деца и младежи

Изображение 1 от 4

    Възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания-2 получиха от дарители нов кът за отдих и спортен уред.

    Ротари клуб-Хасково, с президент Красимир Кръстев и Инър Уийл клуб-Хасково, с президент Ваня Марчева, са благодетелите, осигурили необходимите за покриването на новите придобивки суми.

    Ротарианците са дарили 1 700 лв. за голям диван, нова маса и пътеки, които да направят по-приятен престоя в общата стая на децата и младежите при техните ежедневни занимания. През зимните месеци и заради ковид ситуацията възпитаниците на дома нямат възможност често да излизат в двора на центъра, затова са се нуждаели от спортен уред, на който да могат да се раздвижват, обясни директорката Петя Чилингирян.

    От днес те имат чисто нов велоергометър, който им е осигурен със средства, дарени от  Инър Уийл клуб.

    От центъра върнаха жеста на благодетелите си с благодарствени грамоти и поздрави с песни.

    Екипът в центъра се грижи за 13 деца и младежи с различна степен на увреждания. Капацитетът му е изпълнен почти на сто процента, има само едно място в момента, което е свободно. Част от младежите и децата ходят на училище, друга-посещават дом „Марина“. Най-новият възпитаник на центъра е съвсем от скоро тук, но вече доста добре се вписва в колектива. Единственият проблем, който срещат от екипа, е сериозния му ръст и големия номер обувки-46, който носи, защото трудно могат да му намерят в магазинната мрежа подходящи за него дрехи и домашни пантофи.

    Той обаче е много музикален, обича да пее и вече се е превърнал в душата на групата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини