От х:

Днес в x:

118 лица и пет фирми от Хасково дариха за бежанците от Украйна в кампанията на БЧК

Изображение 1 от 6

    14 украинци, които са потърсили помощ в БЧК-Хасково вече имат най-необходимото. Това съобщи ръководителката на червенокръстката организация в региона Минка Мечеринкова. Оказаната помощ на бежанците е от даренията, които хора от целия регион подават в кампанията на БЧК. Две, определението помещения на организацията в Хасково за събиране на дарения в помощ на бежанците от войната в Украйна, вече са пълни. Дарителите са вече са 118, в кампанията са се включили и пет фирми от региона.

    Хората носят дрехи, обувки, зимни якета, хигиенни материали, има детски колички, дори съоръжения за малки бебета, които да служат на родителите им като улеснение в ежедневното им отглеждане. Всичко е ново и е съобразено с призива на БЧК да не се даряват захабени неща. 850 лева са преведени по сметката, открита в помощ на Украйна от дарителската кутия, поставена в сградата на структурата в Хасково.Средствапо кампанията  са превели и  учениците от Езиковата гимназия и СУ "Паисий Хилендарски" в Хасково.

    Една от бебешките колички е предадена на украинка, която се е установила с децата си в Димитровград. Сред най-милите дарения са детските играчки. Две от донесените от дарителите плюшени мечета държат сърца и това е търсен жест, послание към децата, които ще ги получат, коментира Мечеринкова. Към края на седмицата се очаква от организацията в Хасково да изпратят част от събраните помощи към София, откъдето те ще бъдат разпределени към бедстващите в бомбардираните градове в Украйна.

    БЧК -Хасково работи в координация с Областна администрация, Адвокатската колегия и доброволчески организации.

    В момента върви и съвместна кампания на Българския червен кръст и МОН в училищата. Даренията, които се събират в тази кампания В продължение на една седмица, българските ученици ще изпратят за връстниците си връстници в българските неделни училища в Украйна.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини