От х:

Днес в x:

БЧК-Хасково завери 113 талона за водни спасители за 2022 г., подпомогна 190 украинци

    Областният съвет на БЧК – Хасково представи отчета за дейността си за 2022 г. Това стана по време на събрание, в присъствието на представители от различни институции.

    „През миналата 2022 година основните приоритетни дейности на Областната червенокръстка организация бяха повишаване качеството на предлаганите услуги на населението, осъществяване на една по-добра социална политика за подобряване уязвимостта на хората“, каза директорът на БЧК-Хасково Минка Мечеринкова. Тя уточни, че дейността на организацията се е развивала в резултат и в тежка обстановка вследствие на пандемията от Ковид-19 и войната в Украйна. Една от основните дейности беше националната кампания за подпомагане на пострадалите от войната. През миналата година са подпомогнати 190 украинци в региона, като не малка част от тях са деца. Проведени са и две срещи между психолог и две групи от по 10 бежанци, избягали от войната.

    „Ние продължаваме и сега да подпомагаме украинските граждани, които живеят на територията на област Хасково. Ежемесечно предоставяме хигиенни пакети, а в първите дни предоставяхме и хранителни пакети. Подпомагаме и децата, които са в тези семейства. Смятаме, че това е един принос за тяхната по-нормална интеграция сред всички нас и за един по-спокоен живот в България“, каза Мечеринкова.

    „Една от също много съществените дейности на БЧК-Хасково беше работата ни с младите хора. Сред тях са нашите антиспин кампании, проблемите по здравното възпитание“, каза още тя.

    Уточни, че всяка година подготвят водни спасители, включително и за морето.За миналата година са заверени 113 талона за водни спасители, което е доказателство, че хората, които са придобили правоспособност, продължават да упражняват тази професия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини