От х:

Днес в x:

Кметът инж. Изет Шабан откри изложба от мартеници, изработени от деца и ученици от Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри изложба от мартеници. Тя е подредена във фоайето на читалище „Родопска искра“. В пъстрата експозиция са изложени всички творби и табла от конкурса, организиран от община Ардино за най-оригинална традиционна мартеница под надслов „Баба марта вързала“.

Конкурсът е едно шарено и жизнерадостно пожелание за здраве, щастие и късмет към всички посетители на община Ардино.На откриването присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

В него участват деца от детски градини, предучилищни групи и ученици от първи до седми клас на училищата от територията на общината. Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи: детски градини и предучилищни групи, първи – четвърти клас и пети – седми клас.

От 4 до 15 март наградените деца и ученици могат да получат своите грамоти и награди от кмета на общината инж. Изет Шабан.

Желаещите да разгледат изложбата ще могат да направят това всеки делничен ден от 1 до 15  март – от 9 ч. до 17ч., при спазване на противоепидемичните мерки.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини