От х:

Днес в x:

Областна администрация с номинация “Златен ключ”

Областна администрация Хасково е сред номинираните тази година от Програмата Достъп до информация за годишните награди, посветени на 28-и септември - Денят на правото да знам.

Всяка година номинациите са разделени в две категории - позитивни и негативни.

Хасковската Областна администрация е обявена в раздела: Позитивни награди, в подкатегорията “Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“ и ще участва за статуетката “ Златен ключ”.

Сред позитивните награди са и призовете  за „Най-добра интернет страница на институция, от гледна точка на достъпа до информация“, “Най-добър журналистически материал, свързан с правото на достъп до информация“,  „НПО, най-активно използвала ЗДОИ“ и „Гражданин, упражнявал своето право на достъп до информация“

В раздела на Негативните награди влизат институции, които не изпълняват задълженията си по ЗДОИ и грубо нарушават правата на гражданите по ЗДОИ, както и абсурдните случаи за достъп до информация.

За пръв път Програма Достъп до информация отбеляза Международния ден на правото да знам в София на 28 септември, 2003 г., с пресконференция и церемония по връчване на награди за принос в областта на свобода на информацията.

Журито, което ще определи победителите в седмия  Международен ден на правото да знам, са ръководителят на правния екип на Програма Достъп до Информация Александър Кашъмов, Вилям Попов - председател на Граждански клуб “Компетентност и морал”, носител на три грамоти и наградата "Златен ключ" за Гражданин, най-активно използвал ЗДОИ за 2006 г. , изпълнителният директор  на Програма Достъп до Информация Гергана Жулева, Дарина Палова - адвокат в Програмата,  Кирил Терзийски и Фани Давидова - юристи в Програма Достъп до Информация, изпълнителният директор на ПроМедия Петко Георгиев, директорът на "Сиела" Светлозар Желев и журналистът от в. „Дневник“ и носител на Специалната награда за цялостен принос в областта на достъпа до информация през 2005 г. Христо Христов.

Наградите ще бъдат връчени на 28 септември, от 10 ч., в Националния пресцентър на БТА в столицата. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини