От х:

Днес в x:

Боксьори от Хасково и Стара Загора със съвместна тренировка и спаринги в „Спартак“

    Боксьори от хасковския боксов клуб „Севдалин Василев“ и БК „Стара Загора“ проведоха съвместна тренировка и спаринги в тукашната зала „Спартак“. В приятелските срещи се включиха около 20-25 състезатели от двата клуба, от групите на ученици и юноши.

    Поканата към гостите идва от треньора на хасковската школа Камен Йорданов, който е бил състудент с треньора на старозагорската школа Георги Василев в Национална спортна академия „Васил Левски“ в София.

    „Спарингите ще бъдат показател за нивото на подготовката на младите боксьори“, каза хасковският треньор. Той уточни, че съвместната подготовка се провежда преди две важни състезания, които предстоят през следващия месец. Държавно лично отборно първенство за ученици и Купа България ще се проведе от 15 до 19 март в Шумен. В края на месеца ще е Държавният личен шампионат за мъже и девойки в Ботевград.

    В първото състезание ще участват между 10 и 12 ученици от Хасково, които ще се съревновават в категории между 38 до 60 кг. „Предполагам и много се надявам да влезем в тройката. Нивото на подготовка ни е добро, има дисциплина, обезпечени сме финансово. Надявам се и на добър жребий“, каза Камен Йорданов.

    „Целта на посещението ни в Хасково е провеждане на контролни срещи и обиграване на състезателите“, каза наставникът на гостуващия тим. Той уточни, че през годините периодично идват в областния град, където има добри и изявени състезатели. Отчете, че партнирането между клубовете дава възможност на децата да израстват.

    Първи на ринга излязоха хасковлията Петър Костадинов, който е носител на бронзови медали от държавни първенства и заралията Асен Асенов, който преди месец стана шампион на България в категория до 60 кг.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини